баклажановые язычки, запеченные с помидорами

265 16

Я очень люблю баклажаны, но ещё более сильно не люблю их жарить. Поэтому
я стараюсь делать те рецепты, в которых баклажаны нужно не жарить,
а запекать.
После запекания баклажаны становятся мягкими, они пропитываются помидорным соком и
становятся ароматными, солоноватыми и чуточку щипучими.
Готовить такие баклажановые язычки очень просто и быстро.

баклажановые язычки, запеченные с помидорами

СОСТАВ

2 крупных баклажана (350~400г),
1 крупный помидор (200г),
0,5 ч ложки соли,
2 ст ложки растительного масла (~35г)

посмотреть калорийность»

Помидор нарезать маленькими кусочками. Посолить и оставить постоять
2~3 минуты, чтобы соль вытянула сок.
Добавить растительное масло и размешать.
При желании к помидорам можно добавить небольшой зубчик чеснока,
пропущенный через пресс.

баклажановые язычки, запеченные с помидорами

Баклажаны желательно взять короткие и толстые, чтобы после нарезания
у пластинок была большая поверхность.
Баклажаны вымыть, отрезать оба конца и нарезать вдоль плодов пластинками
толщиной 0,5 сантиметра. У крайних пластинок срезать лишнюю кожицу.
Противень смазать растительным маслом и уложить дольки баклажанов в один
слой.

баклажановые язычки, запеченные с помидорами

На баклажанах сделать насечки в виде решётки. Глубина насечек должна не
превышать половины толщины долек.

баклажановые язычки, запеченные с помидорами
баклажановые язычки, запеченные с помидорами

На баклажановые дольки выложить помидоры вместе с соком.

баклажановые язычки, запеченные с помидорами

Помидоры можно посыпать сушёным или свежим базиликом и/или молотым
чёрным перцем.
Духовку разогреть до t=200~220°C и поставить в неё противень
с баклажанами на 18~20 минут.

баклажановые язычки, запеченные с помидорами

Подавать баклажановые язычки можно как в горячем виде, так и остывшими
до комнатной температуры.

баклажановые язычки, запеченные с помидорами

Также можно посмотреть:

Источник: good-cook.ru

16 комментариев

  1. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and
    you are just extremely excellent. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you’re saying and the way
    in which you say it. You make it entertaining
    and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read much
    more from you. This is actually a terrific web site.

  2. With havin so much written content do you ever run into any issues of
    plagorism or copyright infringement? My blog has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet
    without my permission. Do you know any methods to help stop content
    from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

  3. This design is incredible! You definitely know how to keep a reader entertained.

    Between your wit and your videos, I was almost
    moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job.

    I really loved what you had to say, and more than that, how you presented
    it. Too cool!

  4. Howdy this is somewhat of off topic but I was wondering
    if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code
    with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so
    I wanted to get advice from someone with experience.
    Any help would be enormously appreciated!

  5. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was
    wanting to know your situation; many of us have developed some nice procedures and we are looking to swap solutions
    with other folks, be sure to shoot me an email if interested.

  6. Pretty section of content. I just stumbled
    upon your weblog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account
    your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

  7. An impressive share! I have just forwarded this onto a colleague who
    was conducting a little homework on this. And he in fact bought me breakfast because I discovered it for him…
    lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!!
    But yeah, thanx for spending the time to discuss this subject
    here on your internet site.

  8. I’ll right away take hold of your rss as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service.
    Do you’ve any? Please let me recognise in order that I
    could subscribe. Thanks.

Отставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

19 − 12 =