Хрустящие оладьи из белокачанной капусты настолько вкусны, что понравятся даже тем, кто прохладно относится к царице русского огорода. Яркий чеснок перекрывает специфический запах, который оказывается по вкусу не всем – порой даже трудно определить, из чего приготовлены миниатюрные зажаристые овощные котлетки.
Любителям похрустеть капустным листиком можно ограничиться тщательным обминанием тонкой соломки, а не бланшировать ее. Мука и яичный белок надежно связывают котлетную массу, образующую на раскаленной сковороде прочную корочку. Оладушки отлично дополняет острая аджика.
Ингредиенты
- капуста белокочанная 350 г
- лук репчатый 1 шт.
- чеснок 3 зубка
- яйцо куриное 1 шт.
- мука пшеничная 70 г
- зелень по вкусу
- соль по вкусу
- перец черный молотый 2-3 щепотки
- паприка сушеная 1 ч. л.
- смесь сушеных трав 1 ч. л.
- масло растительное
Приготовление
1. Капусту нарежьте соломкой.
2. Вскипятите воду в кастрюле. Переместите измельченную капусту. Перемешайте и доведите до кипения на сильном огне. Затем сделайте огонь средним и проварите 6-7 минут.
3. Откиньте отваренную капусту на дуршлаг и промойте прохладной водой. Оставьте на 7-10 минут, чтобы стекла жидкость и масса слегка остыла.
4. Лук очистите. Нарежьте небольшими кубиками. Сковороду поставьте на огонь, добавьте небольшое количество масла. Обжарьте лук на среднем огне до появления золотистой корочки.
5. Переместите в большую миску остывшую отварную капусту, обжаренный лук. Добавьте ко всем продуктам измельченные укроп и петрушку. Чеснок очистите, пропустите через пресс и добавьте к основной массе. Введите крупное яйцо и тщательно перемешайте.
6. Добавьте просеянную муку, соль, черный молотый перец, смесь сушеных трав и паприку. Перемешайте.
7. Поставьте разогреваться сковороду на плиту и добавьте в нее немного масла. Столовой ложкой выложите капустную заготовку и обжарьте на среднем огне с каждой стороны до румяной корочки по 2-3 минуты с одной и второй стороны.
8. Готовые оладьи переложите на тарелку с кухонным полотенцем, чтобы удалить лишний жир. Оладьи из белокочанной капусты подавайте со сметаной.
Комментировать
Greetings! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a marvellous job!
Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this post and the rest of the website is
extremely good.
Hi there! I realize this is sort of off-topic however I needed to ask.
Does managing a well-established blog such as yours require a lot
of work? I am completely new to running a blog however
I do write in my journal every day. I’d like
to start a blog so I can share my personal experience and views online.
Please let me know if you have any kind of suggestions or tips
for brand new aspiring bloggers. Appreciate it!
Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading?
I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the
blog. Any suggestions would be greatly appreciated.
Hi! I know this is sort of off-topic however I had to ask.
Does managing a well-established blog such as yours take a lot of work?
I am completely new to operating a blog however
I do write in my journal every day. I’d like to start a blog
so I will be able to share my own experience and views online.
Please let me know if you have any recommendations or tips for new aspiring
blog owners. Thankyou!
I was able to find good info from your content.
Greetings! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this
site? I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems
with hackers and I’m looking at options for another platform.
I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.
Hello! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
If you know of any please share. Thanks!
First off I would like to say terrific blog!
I had a quick question that I’d like to ask if
you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head prior to writing.
I’ve had trouble clearing my mind in getting my ideas out.
I truly do enjoy writing but it just seems like
the first 10 to 15 minutes are generally lost
just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints?
Thanks!
you’re actually a good webmaster. The website loading pace
is incredible. It sort of feels that you are doing
any unique trick. Moreover, The contents are masterwork.
you’ve performed a excellent activity on this subject!
Hi! I’ve been following your site for a long time now and finally got the bravery to
go ahead and give you a shout out from Houston Texas! Just wanted to tell you keep up the excellent job!
Definitely consider that which you stated. Your favorite justification seemed to be at the internet the easiest thing to have in mind of.
I say to you, I certainly get irked while people think about concerns that they plainly don’t realize about.
You managed to hit the nail upon the top and also defined out the entire thing without having side effect ,
folks can take a signal. Will probably be back to get more.
Thanks
I am sure this paragraph has touched all the internet viewers, its really really good article on building
up new web site.